10.12.2001 12:00 Alder: 16 yrs

Skrevet af:
Ditte Olsen

Supermand-Gud?

Hunde omgiver mig, en flok af forbrydere står omkring mig; de bar gennemboret mine hænder og fødder, jeg kan tælle alle mine knogler. De ser på mig med skadefryd, de deler mine klæder mellem sig, de kaster lod om min klædning
(Salmernes Bog 22, 17-19)

Hvis Gud er god, hvorfor er der så så meget ondt i verden? Hvis Gud er almægtig, hvorfor fjerner han så ikke bare alt det onde? Nu! Mange mener, at Gud burde være ligesom Supermand. Han skulle fange alle forbryderne og redde alle dem, der er i fare. Uden selvfølgelig selv at komme til skade.

10

Hunde omgiver mig, en flok af forbrydere står omkring mig; de bar gennemboret mine hænder og fødder, jeg kan tælle alle mine knogler. De ser på mig med skadefryd, de deler mine klæder mellem sig, de kaster lod om min klædning

(Salmernes Bog 22, 17-19)


Hvis Gud er god, hvorfor er der så så meget ondt i verden? Hvis Gud er almægtig, hvorfor fjerner han så ikke bare alt det onde? Nu!


Mange mener, at Gud burde være ligesom Supermand. Han skulle fange alle forbryderne og redde alle dem, der er i fare. Uden selvfølgelig selv at komme til skade. Han bør heller ikke forvente nogen tak. Det er simpelthen hans pligt at gøre sådan. En supermand-Gud skulle man have!


Hvis du vil slippe for at gøre et eller andet, må du få en anden til at gøre det. Hvis du vil undgå en straf, må en anden tage straffen for dig. Sådan er vores verden skruet sammen, og sådan er Gud. For at redde os fra den Onde og fra sin egen vredesdom måtte vi nødvendigvis have en stedfortræder.


Dagens adventsord er en forudsigelse af det, der skete med Jesus i påsken ca. år 33. Dette havde de troende i Israel også med i deres forventning til den første jul. Jesus blev født til at dø. Som vores stedfortræder.


To gamle jøder, Simeon og Anna, var klar over det. Da Jesus blev fremstillet i Templet som ganske lille, siger Simeon: »Mine øjne har set din frelse. Se, dette barn er bestemt til at være et tegn, som modsiges« (Luk. 2,30.34).


Det meste af, hvad Jesus gjorde og sagde i sit liv, mødte modstand. Forsøger vi ikke også, med vores ønske om en supermand-Gud, at modsige Jesus? Igen og igen bliver det nægtet i denne verden, at en henrettet forbryder på et kors, kan være den almægtige, gode Gud!


Ikke desto mindre blev en konge født julenat for at dø vores død. For at opstå af graven, så vi kan opstå til et evigt liv! En virkelig glædelig forventning om, at Jesus kommer, kan vi kun have, hvis vi tror, at Jesus er den, han er: vores stedfortræder og ikke nogen supermand, vi kan kommandere med.


Skrevet af:
Ditte Olsen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også