09.07.2001 12:00 Alder: 17 yrs

Skrevet af:
JesusNet.dk

Jeg tror nok

"Jeg tror nok, at det bliver regnvejr!" Tjah, man kan jo aldrig vide! Noget ved man bestemt, og andet forbliver en trossag. "Jeg tror nok" betyder altså, at jeg faktisk ikke er helt sikker.

Ofte gør vi den kristne tro lige så flagrende usikker, som min "jeg tor nok"-tro. Troen på Gud bliver et spørgsmål om Guds eksistens, og når tro og viden opfattes som modsætninger, bliver det ligefrem en tilladt dyd at være usikker på om Gud nu også findes. Og så kan vi jo snildt forstå ham som vi vil - med det resultat at Gud forsvinder. For det skulle da være mærkeligt om noget, som jeg bare forestiller mig ud i den blå luft, virkelig var sandt.

Når det at tro i kristen forstand ofte bliver misforstået, skyldes det langt på vej, at vi bringer vore egne begreber ind over det som Bibelen forstår ved tro.

Den kristne tro er anderledes håndfast. Bibelen taler om at tro er fast tillid og overbevisning. Troen er noget der står fast. Men hvad? Og tror jeg så nok når det kommer til stykket?

"Jeg tror på Ole." Det er udtryk for tillid til Ole. Det som han siger kan jeg stole på, og jeg kan roligt betro ham min bankbog for han vil ikke misbruge min tillid. Men faktisk er det jo Oles skyld at jeg har tillid til ham. Han er troværdig - derfor!

"Jeg tror på Gud." Det betyder at jeg har tillid til Gud. Tillid til at han er den som han selv giver sig ud for at være i sit ord. At han er den skaber og herre som jeg skal stå til ansvar for med mit liv. Men også at han har sendt Jesus Kristus som min frelser, fordi jeg ikke selv lever op til det ansvar. Tro er tillid til at jeg trods alt må være Guds barn og må være tilgivet fordi Jesus er frelseren.

Tillid, ja, men netop en tillid, som jeg ikke kan tage af mig selv. Jeg får derimod troen når jeg gennem Bibelens budskab møder Gud som den tro-værdige og får tillid til at det som han har gjort for os i Jesus Kristus, det er nok!

Så bliver troen ikke min præstation, men Guds gave, og så kan jeg være overbevist om at jeg tror nok når jeg tror på Jesus.


Skrevet af:
JesusNet.dk

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også